Select Page

Hétköznapi küldetések

 

A tematika célja hogy például egy települések kulcsszemélyei és lakosai, a vállalkozók, iskolák, foglalkoztatók, a helyi döntéshozók, a helyi közösségi élet fontos szolgáltatói, mint például a posta, vagy a vegyesbolt eladói, a fodrász, az iskolában dolgozó pedagógusok és a diákok, a felnövekvő nemzedék olyan társadalmi csoportokkal találkozzanak és beszélgessenek, amelyekkel a hétköznapokban, a társadalmi szeparáció okán nem lenne lehetőségük. A közvetlen megtapasztalás és a beszélgetések által, első kézből tudnak információt szerezni az érintettektől annak érdekében, hogy tevékenységeiket az ő számukra is elérhető módon, nyitottabban szervezzék, vagy ki tudják alakítani a társadalmi problémához, az érintettekhez való megfelelő, támogató hozzáállást.

A Speckó által felépített programban élet-közeli helyzetekben generálunk. Gyakorlati találkozásokat fogyatékossággal élőkkel, a résztvevők egy 20 perces beszélgetés után egy-egy küldetésre kísérhetik el a különféle fogyatékossággal élő szakértőket (kerekesszékkel közlekedő, látássérült, mozgáskorlátozott, siket): Ilyen küldetések például, hogy írjunk meg egy levelet és adjuk fel a helyi postán egy beszédhibával élő, túlmozgásos és kerekesszékkel közlekedővel! Közlekedjünk és vásároljunk be a helyi boltban egy vakvezető kutyával közlekedő vak emberrel! Próbáljuk ki fodrászatunkat, hogy vagyunk képesek egy vak ember számára szolgáltatni.

Az esemény során a személyes találkozások, a valós tapasztalások, s ezek átbeszélése is segítenek abban, hogy a fogyatékossággal élőkkel kapcsolatos társadalmi problémákra megoldásokat találjunk és az egyéni, szolgáltatási szinteken is kialakítsuk a megfelelő hozzáállás mikéntjét.

A foglalkozás időtartama 2-2,5-óra – egy csoportban a felvezetéssel, feldolgozással együtt egy csoportban.

Résztvevők: Egy segítő, valamint 4 különböző fogyatékossággal élő tapasztalati

Foglalj helyet a csapatod számára, hívj minket most:

 +36 20 805 5464

pintercs2@gmail.com