Select Page

Rekord idő alatt mentették meg a fura lányt Pécsett!

Az év első szombatja ugyanúgy indult, mint a többi “hétköznapi” szombat, azt leszámítva, hogy normális mennyiségű és minőségű hó esett Pécsett, ami egy egészen normális téli tájat idézett elő a városban és a környékén. Általában ilyenre gondoljuk, ha elképzeljük a telet.

A normális téli nap délelőttjén még W, az egyik legkedvesebb poloskánk sem sejtette, hogy világrekord születik a Speckóban, pedig ő a sportok szerelmese, s folyamatosan figyelemmel kíséri mindennek az eredményét, a versenyekét éppúgy, mint a hétköznapi emberek hétköznapi próbálkozásait, példának okáért finomfőzeléket főzni recept nélkül.

A kétnemű, fiúkból és lányokból, azaz hagyományos emberi párokból álló csapat lendületes, magabiztos játékkal kezdett. Egymás után fejtették meg a furmányos feladatokat, s hosszabb szünet, bizonytalankodás, toporgás, nyöszörgés, vagy kétségbeesés nélkül alig több, mint 40 perc alatt mentették meg a fura lányt. A szabaduláshoz semmiféle segítséget nem vettek igénybe, így a rekord bizonyára különös képességeiknek köszönhető, amelynek egyébként nincsenek tudatában.

Ugyan a rekord hitelesítése egy hosszadalmas eljárás, de nem hivatalos információk szerint, új világrekordot hirdethetünk a Speckó Szabadulószobában. A Paralány, köszöni a gyors megmentést, s közli, nem talált kifogást a csapat játékában, de a rekordot a rekordok könyvében még regisztrálni kell, amihez szükség van a bizottság és az albizottságok jóváhagyására is. A beadványt egy eredeti és három másolati példányban már eljuttattuk a Jupiter egyik holdjára, a kifogáskezelés után az egyértelmű jóváhagyásra számítunk

A Speckó friss híreit hallották…..

Illusztráció: renyagyár